Fortiden møder fremtiden

Fortidsvisioner

Fortiden møder fremtiden

FortidsVisioner er et undervisningsforløb til udskolingen udviklet i samarbejde med en række elever, lærere og kulturinstitutioner. Her er fortiden afsættet for en grundig indføring i, hvordan man skaber innovative formidlingskoncepter til glæde for Odenses borgere og turister. Eleverne lærer at tilrettelægge en designproces, udføre brugerundersøgelser, udvikle og teste idéer samt præsentere et færdigt koncept for mulige aftagere – de kommer til at arbejde med virkelige problematikker i 1:1 og producere løsningsforslag, der potentielt kan blive realiserede.

Alle formidlingskoncepter vil blive udstillet på Møntergården i efteråret 2017.

FortidsVisioner er målrettet Odenses 7.-9. klasser i fagene Dansk, Samfundsfag, Historie og Kristendomskundskab.

Forløbet starter med en Kick Off dag på Møntergården og afrundes med præsentation af elevernes koncepter i uge 39. Aktiviteterne herimellem tilrettelægges af underviseren på skolen.

Det er op til underviseren, hvor meget tid den pågældende klasse vil bruge på forløbet. Det anbefales dog at afsætte minimum 32 lektioner (á 45 min.) til forløbet.

FortidsVisioner er blevet til med støtte fra Nordea-fonden og er en del af DR’s, Nationalmuseets og Slots- og Kulturstyrelsens 2017-satsning “Historier om Danmark”. Derfor kan museet tilbyde forløbet gratis til skoler i Odense.

Undervisningsforløbet er udviklet i samarbejde med UCL, Højmeskolen, Søhusskolen, SkoleTjenesteNetværk, Historiens Hus, Heerup Museum, Danmarks Jernbanemuseum og Museum Vestfyn.