Hurtig prototyping

Aktiviteter

AKTIVITET 8: HURTIG PROTOTYPING

Hvorfor?

I lærer, hvordan man i et tidsintensivt forløb kan kvalificere ideer gennem modelbygning og hurtigt få mange, varierede løsningsforslag

Hvad er en prototype?

En prototype er en model af et design, som bygges inden, designet føres ud i livet. Formålet med at bygge prototyper er at teste og justere ideer og funktioner af i mindre skala, inden designet sættes i produktion.

Hvordan?

Byggematerialerne gøres klar, og uret sættes. Jeres underviser styrer tiden.

I mindre grupper skal I nu bygge modeller af jeres idéer fra teknikken idé-poker eller andre idéer, som I har fået undervejs i processen. Det får I 10 minutter til. Når tiden er gået, præsenterer I jeres løsninger/idéer/koncepter kort for hinanden i designteamet.

Herefter bytter I modeller med hinanden i designteamet. I får nu 5 minutter til at bygge videre på en anden model. I kan vælge at bytte og bygge videre på hinandens modeller en ekstra gang, hvis der er tid.

Hele processen gentages, men nu er I varmet op. Derfor er tiden, I får til at bygge, kortere i denne runde – f.eks. 7 minutter til første del og 3 minutter til at bygge videre på hinandens modeller.

Afhængig af tiden kan processen gentages en tredje og eventuelt fjerde gang. Tiden sættes løbende ned. Runderne skal være tempofyldte; der skal være pres på situationen. Jo flere runder der køres, desto bedre. På den måde bliver I gode til at visualisere jeres ideer hurtigt og enkelt. Gennem visualisering bliver mulighederne og udfordringen tydeliggjort på andre måder, end når I f.eks. brainstormer på post-its.

Brug til sidst lidt tid på at tale om modellerne i jeres designteam. Hvordan kan koncepterne – illustreret i modellerne – løse den udfordring, I er blevet stillet? Udvælg de modeller, I senere vil arbejde videre med.

Logbog

Tag billeder af jeres favorit-modeller, læg dem ind i logbogen og beskriv hvordan, modellerne illustrerer en løsning på udfordringen.

Hvad skal vi bruge?

Idébeskrivelserne fra idé-poker

Forskelligt modelmateriale: Pap, papir, papruller, snor, elastikker, sugerør, plast, malertape, sakse, hobbyknive, lim, modellervoks, grillpinde, snor etc.

Opstilling

I skal arbejde i i designteams og dele jer i mindre grupper (2-3 pers.).

Tidsforbrug

2 lektioner.